Nov 10, 2008

Zadatak za LAB TEST br.2

Potrebno je napraviti program za biblioteku, gde cemo voditi evidenciju o autorima, romanima I knjigama u biblioteci. Potrebno je pokupiti sve podatke iz biblioteke I serializovati u neki fajl pa kasnije taj fajl deserijalizovati!
Program se sastoji iz sledecih faza:

1 .Klasa AuthorImpl implementira interfejs Author koji je potrebno napraviti.
Klasa AuthorImpl predstavlja autora knjige sa podacima firstName i lastName kao get, set, toString metode.
Metode set imaju ogranicenja: lastname and first name NE SMIJU da budu NULL (U slucaju da se javi greska prilikom setovanja izbaciti Exception)

2. Klasa BookImpl implementira interfejs Book (jer cemo obaviti serijalizaciju), i nasledjuje klasu Author.
Klasa BookImpl predstavlja podatke o knjigama (book name,ISBN, numberOfPages, production ) kao get, set, toString metode.
Metode set imaju ogranicenja: book name ne smije null, numberOfPages mora biti veci od 0, production ne smije biti null, isbn ne smije biti null (U slucaju da se javi greska prilikom setovanja izbaciti Exception)

3. Klasa NovelImpl implementira interfejs Novel, i nasledjuje klasu Author.
Klasa Novel Impl predstavlja podatke o romanima (novel name, numberOfPages, production ) kao get, set, toString metode.
Metode set imaju ogranicenja: novel name ne smije null, numberOfPages mora biti veci od 0, production ne smije biti null, (U slucaju da se javi greska prilikom setovanja izbaciti Exception)

4. Genericka Klasa LibraryImpl
Genericka Klasa LibraryImpl koja sadrzi listu generickog tipa E ,(u koju cemo smjestati knjige i romane), metode addProduct, removeProduct, isProduct, serializeLibrary, deserializeLibrary, showProducts, konstruktor.

5. Klasa Test je potreban za testiranja, u klasi test napraviti metodu testLibrary i tu napraviti par romana i par knjiga . knjige i romane ubaciti u Library zatim to ispisati na ekranu, serializovati i deserializovati

6. Klasa Main sluzi za pokretanje programa

NAPOMENA:
1. Sva imena promjenljivih, metoda , komentara, system.out.println() pisati na ebgleskom jeziku! voditi racuna kako pisete metode i promjenljive koristite standard (ucili ste prosle godine).
2. Napraviti pakete u projektu i klase pravilno razvrstati po paketima.

RADITE PRAVILNO KAKO JE NAPISANO U ZADATKU !!!

ZADNJI ROK IZRADE LAB TESTA JE: PONEDELJAK 17.11.2008.GOD. DO 12.00h


SRECNO!

Pozdrav!

1 comment:

goran said...

jel moze neki info koje metode da stavimo u ove interfejse?